+31 6 1440 5507 mail@mirjamflik.nl

Programma ontwikkeling

Programmaontwikkeling

Voor verschillende overheden en culturele partijen, heb ik de afgelopen jaren een bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van een concept of het programmeren van culturele evenement, waarin kunst vaak een verbinding maakt met een maatschappelijke opgave. 

Senior projectmanager

Gemeente Amsterdam Slotervaart
2008 – 2009

Nisa4Nisa

Gemeente Amsterdam Slotervaart

Programmaontwikkeling van cultureel muziekproject met migranten. Doel was het emanciperen en empoweren van migrantenvrouwen in dit stadsdeel aan de hand van kunst en cultuur. Dit resulteerde in een bottom-up aanpak waarin vrouwen zelf de regie voerden over de vorm en uiteindelijk een voorstelling presenteerden in Podium Mozaïek in Amsterdam West. Parallel hieraan ontwikkelde ik de campagne ‘West Werkt’, die gericht was op het creëren van werkgelegenheid in de creatieve sector (ZZP-schap) in Amsterdam West.

Internationaal coördinator

Hivos
Virus Free Generation
2006

Hivos

Hivos Virus Free Generation

Voor Hivos ontwikkelde ik een campagne gericht op de bestrijding van HIV/Aids in Zuidelijk Afrika en Europa. De driejarige publiekscampagne van Hivos was gericht op het creëren van bewustwording onder Europese jongeren over de impact van HIV/Aids op hun leeftijdsgenoten in Zuidelijk Afrika. De Virus Free Generation campagne is een initiatief van Alliance2015, een samenwerkingsverband van zes Europese ontwikkelingsorganisaties, waaronder Hivos. Als internationaal coördinator was ik verantwoordelijk voor het programmaontwerp en het samenbrengen van internationale partners in Europa en Zuidelijk Afrika. 

Projectmanager

AGI Congres
‘Unknown Land’ 
2007

AGI Congres ‘Unknown Land’

In 2007 werd in Amsterdam ‘Unknown Land’, het internationale congres van de Alliance Graphique Internationale (AGI), gehouden. ‘Unknown Land’ is een zoektocht naar het onbekende. Hoe ver reikt de invloed van ontwerpbeslissingen op ons dagelijks leven en onze leefomgeving? Het programma van Unknown Land, met vele internationale sprekers, was een dynamische mix waarin hightech presentaties werden afgewisseld met filosofische beschouwingen. In samenwerking met de BNO en een grafisch samengestelde redactie, was ik verantwoordelijk voor de totstandkoming van Unknownland.