+31 6 1440 5507 mail@mirjamflik.nl

Kwartiermaken

Kwartiermaken

Met enige regelmaat voer ik voor steden en gemeentes een haalbaarheidsonderzoek uit of geef ik leiding aan incidentele programma’s waar mee een stad, regio of gemeente zich op bijzondere wijze cultureel wil manifesteren of zoekt naar een bepaalde vorm van stadsprogrammering. 

Kwartiermaker

Zaanstad door de ogen van Monet

2020- heden

Door de ogen van Monet
Zaanstad door de ogen van Monet

De innovatiekracht, de charme van de Zaanstreek en zijn inwoners, waren 150 jaar geleden een inspiratiebron voor Monet. Zijn verblijf in 1871 vormt daarmee een directe aanleiding voor de gemeente Zaanstad en een aantal (culturele) instellingen, om aandacht te besteden aan de schilder. Door corona zal dit een aangepast programma zijn in directe samenwerking met Stichting Fluxus, het Zaans Museum, Stichting Monet, de Bullekerk, Stichting Marketing Zaanstreek. Centraal staat dat wat Monet toen zag, willen verbinden met hoe de huidige bewoners nu naar de Zaanstreek kijken. 

Kwartiermaker

Breda

De kunst van het verbinden  2015

Breda: de kunst van het verbinden

In opdracht van de gemeente heb ik kwalitatief onderzoek verricht naar de culturele identiteit van Breda. Gesprekken met het culturele veld leverden vele inzichten en onderwerpen op. Zoals het invulling geven aan een nieuwe visie, beleid en een meer (digitaal) overzicht van wat er in Breda speelt. Hiermee is een basis gelegd voor een nieuw cultureel ontwerp en breed gedragen cultuurvisie voor de stad Breda. 

Kwartiermaker

Culturele hoofdstad Leeuwarden 2018

2015 -2016

Culturele hoofdstad Leeuwarden 2018

Het programma Embassy for Water als onderdeel van het verhaal van Culturele Hoofdstad Leeuwarden, schetst het cultuur-etnografische verhaal van leven onder de waterspiegel, terpen, polders, kanalen, gemalen en waterbeheer door de eeuwen heen. Als kwartiermaker was ik verantwoordelijk voor het samenbrengen van partners en stakeholders en het uitzetten van deze programmalijn voor 2018.