+31 6 1440 5507 mail@mirjamflik.nl

Kwartiermaken

Kwartiermaken

Met enige regelmaat voer ik voor steden en gemeenten een haalbaarheidsonderzoek uit. Ook geef ik bijvoorbeeld uitvoering aan programma’s waarmee een stad, regio of gemeente zich op bijzondere wijze kan of wil manifesteren.

Kwartiermaker

Gemeente Bergen
2022 – 2023

Door de ogen van Monet
De Kus van Jeroen Henneman
Gemeente Bergen

Voor de gemeente Bergen heb ik als kwartiermaker onderzoek gedaan naar de kansen voor kunst en cultuur. Het resultaat is het rapport Buitenplaatsen aan Zee waarin ik pleit voor een levendig makers klimaat. Doel is om samen met kunstenaars, culturele organisaties, ondernemers en inwoners de gemeente Bergen van Egmond tot en met Camperduin, als culturele buitenplaats op (nieuw) de kaart te zetten. De gemeente hoopt dat de hele gemeente zo haar sterke en brede culturele positie behoudt in het culturele landschap.

Kwartiermaker

Zaanstad door de ogen van Monet

2020 – 2021

Door de ogen van Monet
Zaanstad door de ogen van Monet

De innovatiekracht, de charme van de Zaanstreek en zijn inwoners, waren 150 jaar geleden een inspiratiebron voor Monet. Zijn verblijf in 1871 vormde daarmee een directe aanleiding voor de gemeente Zaanstad en een aantal (culturele) instellingen, om aandacht te besteden aan de schilder.Door corona is er een aangepast programma gemaakt in directe samenwerking met Stichting Fluxus, het Zaans Museum, Stichting Monet, de Bullekerk, Stichting Marketing Zaanstreek. Centraal in het concept stond dat wat Monet toen zag, verbonden werd met hoe de huidige bewoners nu naar de Zaanstreek kijken.

Kwartiermaker

Breda

De kunst van het verbinden  2015

Breda: de kunst van het verbinden

In opdracht van de gemeente heb ik kwalitatief onderzoek verricht naar de culturele identiteit van Breda. Gesprekken met het culturele veld leverden vele inzichten en onderwerpen op. Zoals het invulling geven aan een nieuwe visie, beleid en een meer (digitaal) overzicht van wat er in Breda speelt. Hiermee is een basis gelegd voor een nieuw cultureel ontwerp en breed gedragen cultuurvisie voor de stad Breda.

Kwartiermaker

Culturele hoofdstad Leeuwarden 2018

2015 -2016

Culturele hoofdstad Leeuwarden 2018

Het programma Embassy for Water als onderdeel van het verhaal van Culturele Hoofdstad Leeuwarden, schetst het cultuur-etnografische verhaal van leven onder de waterspiegel, terpen, polders, kanalen, gemalen en waterbeheer door de eeuwen heen. Als kwartiermaker was ik verantwoordelijk voor het samenbrengen van partners en stakeholders en het uitzetten van deze programmalijn voor 2018.