+31 6 1440 5507 mail@mirjamflik.nl

Mirjam Flik

Independent professional

Fotografie: René ten Broeke

Over mij

Inmiddels werk ik ruim 25 jaar voor uiteenlopende opdrachtgevers: van culturele instellingen, commerciële partijen tot overheden. Vaak ben ik de linking pin tussen verschillende belangen en  disciplines. Gedreven en enthousiast, werk ik met passie en kwaliteit aan alles wat ik doe.

Mijn Interesse

Mijn interesse gaat uit naar samenwerkingsvraagstukken waar partijen een nieuwe weg in willen slaan. Dat kan een (incidenteel) (stads)programma, een veranderingstraject, nieuwe beleidsvisie of een herinrichting voor een culturele instelling zijn.

Aanjager en verbinder

Als aanjager en verbinder zorg ik voor samenspel tussen organisatie en omgeving. Dat doe ik door tegenstrijdige belangen om te zetten in een gezamenlijke (vaak versnelde) nieuwe richting d.m.v. haalbaarheidsstudies, interim project- en veranderingsmanagement.

thuis

Met mijn gezin woon ik op een klipper aan de Durgerdammerdijk in Amsterdam Noord.

Referenties | QUotes

Twee jaar geleden: de aftrap van Leiden aan Tafel, een project waarin mensen uit de kunst- en cultuursector een etentje met organiseerden bij hen thuis. De gasten, experts uit de Leidse kunstsector en omliggende domeinen, gingen met elkaar in gesprek over dé culturele thema’s die speelden in de stad. Het was de start van een mooie samenwerking. Mirjam organiseerde namens het Cultuurfonds de ’tafels’ en wij van Magazine on the Spot deden verslag in woord en beeld. En ook al was Mirjam formeel onze opdrachtgever, zij gaf ons altijd het gevoel dat we het samen deden. Ik heb veel bewondering voor hoe zij al die verbindingen in de stad tot stand heeft gebracht (waaruit ook heel concrete, mooie plannen uit zijn voortgekomen). Haar kracht? Om zich respectvol altijd op het juiste snijvlak van enorme betrokkenheid en professionele distantie te bewegen. En ze is vooral enorm aardig!

February 14, 2020

Karlijn Broekhuizen

Bedrijfsjournalist (onderwijs, cultuur) | Scenarioschrijver/regie , Karlijn worked with Mirjam but at different companies

Mirjam is -naast een heel fijn mens- een verbinder die midden in de cultuursector staat maar moeiteloos sector overstijgend kan samenwerken. Ze weet wat ze wil en waar ze voor staat, en weet mensen mee te nemen in haar plannen en ideeën. Mirjam kan stevige verandertrajecten leiden, is niet het type dat op de winkel past. Iedere organisatie met ambitie vindt in haar een boegbeeld.

February 11, 2020

Pieter Kos

Wethouder Werk, inkomen, participatie, onderwijs, arbeidsmarkt, bestuurlijke vernieuwing en stadsvisie Helders Perspectief, Mirjam worked with Pieter in the same group

Mirjam is een zeer fijn persoon om mee te werken. Een goede sparringspartner met kennis van zaken. Hart op de goede plek. Een bouwer. Zeer professioneel en gepassioneerd. Ik ben erg blij dat Leiden haar als cultuurmakelaar heeft gehad. Ze heeft mensen en initiatieven verbonden waar de inwoners en de stad rijker van zijn geworden.

February 13, 2020

Lot Vegter

Consultant & Trainer in leiderschapsontwikkeling voor (rijks-) overheden | Mede- oprichter & trainer bij De Vuurmakers., Lot worked with Mirjam but at different companies

Mirjam is een open en hardwerkende manager die met passie haar mensen aanstuurt. Communiceert helder en duidelijk en met groot gevoel voor verhoudingen binnen het team. Ze is de drijvende kracht achter diverse projecten waar ik met haar heb mogen samenwerken.

August 30, 2010

Bart van Meijl

Interim directeur Nederlandse Reisopera at De Nationale Reisopera, Mirjam worked with Bart in the same group

Mirjam Flik: lenig denkend, creatief verbindend, integer, constructief kritisch en doortastend. Als medewerker Kabinet en externe betrekkingen van de Gemeente Utrecht heb ik met Mirjam, projectleider Culturele Zondagen, intensief samengewerkt om bij een aantal Culturele Zondagen tot een culturele programmering te komen die past in een Bestuurscentrum. Daarbij toonde Mirjam een politieke gevoeligheid en betrokkenheid die mede heeft geleid tot druk bezochte activiteiten in het stadhuis van Utrecht.

August 27, 2010

Monique Van Veelen

Coördinator tentoonstellingen at Gemeente Utrecht, Monique worked with Mirjam but at different companies